Velkommen til oss

Nordborg er en kristen privatskole, som ligger sentralt på Finnsnes, midt i Troms. Elever fra hele landet kan søke hos oss. Det betyr også at elever fra hele Troms kan søke til Nordborg.
Vi har ungdomsskole og videregående skole.

Velkommen til oss
Maskot som holder skilt.jpg

Søk Nordborg her!

Nordborg  eies av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Vi er en av ni skoler som eies og drives av NLM. Nordborg er en liten skole med ca.150 elever på videregående, og godkjenning for 90 på ungdomsskolen. Det betyr at det er lett å bli kjent med lærerne og hverandre.

 Hva kan du studere på Nordborg?

Det er et mål for oss at alle elever skal bli sett og ivaretatt på best mulig måte. Vårt motto er ”Med tro på livet!”. Vi har tro på at hver enkelt elev har iboende evner og anlegg, og har mulighet til å lære og få seg en utdannelse. Vi ønsker å bidra med den beste undervisningen, og vi har dyktige lærere som er her for den enkelte elev. Vi tilbyr ungdomsskole med offentlig godkjent læreplan. Mer om ungdomsskolen her.  På videregående kan du få både yrkesfaglig kompetanse (Vg1 og Vg2) og generell studiekompetanse (Vg3). Mer om vårt fagtilbud her.

Nordborg er et sted hvor du kan få deg venner for livet! Vi vil at skolen skal være et godt sted å være både på dagtid og kveldstid. Vi har internat for de som ønsker å bo på skolens område. Internatet er bare for for elever på videregående.  Vi har unge voksne som jobber her for å skape godt miljø for alle.

Mer om internatet her.

På Nordborg er det rom for tro, tvil, annen tro eller ingen tro. Det betyr at man ikke trenger å være kristen for å gå hos oss. Skolen er for alle! Vi ønsker likevel å fortelle til alle hvor unik hver enkelt er, ikke bare i menneskers øyne, men også i Guds øyne.

 En kristen skole?

Mange lurer på hva som gjør Nordborg til en kristen skole. Grunnen til at Nordborg eksisterer er at vi er et religiøst alternativ til den offentlige skolen. Det er nemlig bare lov å starte en friskole hvis den er et religiøst eller pedagogisk alternativ.

Andakt og kristentrofag

Det elevene først og fremst merker som annerledes er at det er en 3-5 minutters andakt hver morgen. Denne foregår som regel i klasserommet, hvis vi ikke har besøk til skolen. I tillegg har alle elevene "Kristentro" to timer i uka, et eget fag som de offentlige skolene ikke har.

Besøk

Noen ganger får vi besøk av folk fra NLM, fra andre kristne kirker og organisasjoner, eller av elever fra bibelskolen Fjellheim i Tromsø. Noen av bibelskoleelevene får Nordborg som sin praksis, og bor her av og til som ekstra miljøarbeidere.  Dette er alltid et populært innslag i miljøet. Noen ganger tar besøket form av konserter eller møter. Møtene er da frivillige og lagt til ettermiddagstid.

Vårt kristne grunnlag

Det at vi er en kristen skole vil si at vi er sterkt opptatt av at hver enkelt elev skal oppleve seg sett, tatt på alvor og elsket. Dette er viktig for oss fordi Guds kjærlighet er for alle som vil ha den, og Gud gjør ikke forskjell på folk. Dette skal skinne igjennom i undervisningen i alle fag.

Her er vi!

Her finner du kart, veibeskrivelse, telefonnummer og litt om Finnsnes og midt Troms.

Nordborg skoler ligger midt i Troms, Norges nest nordligste fylke.

 

 

Du kan kontakte oss på:
tel. 77852930 eller 45416279 (for SMS)
e-post: post@nordborg.no
Post: Nordborg skoler
Sjøgata 28
9300 Finnsnes

 

Slik kommer du hit: -


Med bil

Ta av fra E6 ved buktamoen. Følg skiltingen til Finnsnes. Ta til venstre i krysset før bussterminalen. Ta til venstre i neste kryss og fortsett forbi REMA. Da er du ved skolen. parkering på bortsiden av Rema.

 

Med båt eller buss:

Nordborg ligger ca.10 minutters gange fra hurtigbåtkaia og fem minutter fra bussterminalen. Det går båt fra Tromsø og Harstad og buss fra mange steder i nordnorge. Oppdatert ruteinformasjon finner du på

Tromskortet.no 

 

Med fly

Du kan fly til Tromsø og ta hurtigbåt eller buss derfra, eller du kan reise til Bardufoss lufthavn. Fra Bardufoss går det flybusser. Det tar litt under en time til bussterminalen.

 

Her finner du mer informasjon om Finnsnes fra Wikipedia

Og her er linken til Lenvik kommunes hjemmesider

Finnsnes ligger i midt Troms, med den vakre øya Senja mellom seg og åpent hav. Her er en link til litt turistinformasjon