Elev-PC ordningen

Nordborg Skoler AS er med i Troms og Finnmark fylkeskommune sin ordning for elev-pc for vgs elever. Alle elever ved Troms og Finnmark fylkeskommune som begynner på videregående skole, må bruke bærbar datamaskin i undervisningen.

Fra og med høsten 2018 gikk fylket over til en BYOD (Bring Your Own Device) løsning for «Elev-pc ordningen» for videregående elever, det betyr at det blir mulig for elever å bruke sin private bærbare pc/mac (laptop) eller nettbrett/ipad på skolen.

Alle elever i de videregående skolene i Troms og Finnmark fylkeskommune skal ha en bærbar datamaskin. Elevene eier datamaskinene selv, og elever som skal begynne i Vg1 må derfor selv sørge for å skaffe seg en datamaskin til skolestart.

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en rabattert datamaskin gjennom fylkeskommunens avtale.

Tilbudet om rabattert datamaskin gjelder for elever, også elever med voksenrett, som begynner for første gang på Vg1 i Troms og Finnmark fylke og på Nordborg vgs. Elever i innføringsklasser for minoritetsspråklige omfattes også av ordningen (Nordborg har ikke en slik klasse).

Bestillinger for skoleåret kan som regel gjøres i juli/August, klikk på linken ovenfor for nærmere informasjon.

Elever som skal begynne i VG2 eller VG3 kan ikke kjøpe maskin på denne ordningen.

Alternativ 1

Bruk din private datamaskin som du har fra før

Dersom du velger å benytte egen datamaskin, forplikter du deg til å stille med en fungerende datamaskin fra første skoledag. For elever flest, vil en datamaskin som er i stand til å kjøre Windows 10 være kraftig nok til bruk i undervisningen.

Datamaskinen må oppfylle følgende krav:
 • Datamaskinen må ha antivirusprogram
 • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver som er lesbare for læreren
 • Datamaskinen må fungere når du arbeider i Microsoft Teams
 • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook
 • Minimum krav til maskinvare:
  • Prosessor tilsvarende Intel Core i3
  • Minimum 4GB minne
  • Minimum 100GB ledig harddisk plass
  • Trådløst nettverkskort 802.11 a,b,g,n,ac


Dersom datamaskinen din ikke fungerer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.

Du har selv ansvar for å stille med en bærbar datamaskin til skolestart og holde denne i orden!

Alternativ 2

Kjøp en bærbar datamaskin gjennom fylkets ordning

Du kan bestille en PC eller Mac gjennom fylkeskommunens avtaler. Fylkeskommunen rabatterer fire ulike modeller: To PC-modeller og to Mac-modeller.

Den rimeligste PC-en, en såkalt standard-PC, er finansiert slik at gratisprinsippet for opplæring i videregående skole overholdes,  jf. opplæringslovens § 3-1 og forskrift til opplæringsloven, § 19-6. Standard-PC-en vil dekke dine behov i det daglige skolearbeidet.

Hvem kan benytte ordningen? 
 • Du som skal begynne første gang på Vg1 ved en offentlig videregående skole i Troms og Finnmark fylkeskommune eller Nordborg vgs
 • Du som har ungdomsrett eller voksenrett og begynner første gang på Vg1
 • Du som skal begynne i innføringsklasse for minoritetsspråklig ved en offentlig videregående skole i Troms og Finnmark fylkeskommune (Nordborg har ikke en slik klasse)


Du kan bare bestille én datamaskin gjennom fylkeskommunens avtaler. Dersom du bestiller mer enn én datamaskin, eller ikke oppfyller disse vilkårene, vil du bli fakturert full pris, uten rabatt. Fylkeskommunen sjekker fortløpende kjøpslister og sender tilleggsfaktura i etterkant.

Ordningen med rabatterte priser gjelder kun ved kjøp av maskin gjennom fylkeskommunens avtaler.

Alle elever kan søke utstyrsstipend fra Lånekassen.

Office-pakke

Du får gratis tilgang til Office365 når du begynner på skolen. Office 365 kan også installeres gratis på datamaskinen som skrivebordsversjon på inntil 5 maskiner og inntil 5 nettbrett/mobiltelefoner. Officepakken inneholder blant annet Word, Powerpoint, Excel, Teams m.m.

Nordborg bruker Microsoft Teams til kommunikasjon og samhandling på skolen. Det anbefales også at elever laster ned Teams appen på sine mobiler.

Mer info / nyttige linker

Les mer her for priser, tekniske spesifikasjoner, spørsmål og svar eller anskaffelse av elev-pc.

Bestillingsportal for PC
Bestillingsportal for MAC
Service & support Elkjøp

Service & support Apple

Spørsmål kan stilles til: dataansvarlig@nordborg.no

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle