Internatet

Vi har et godt internattilbud som gjør at du har mulighet til å søke til oss uavhengig av hvor du bor i landet.

Det er spennende og meningsfylt å bo sammen med andre ungdommer! Her kan du få deg nye venner og vi har miljøarbeidere, miljølærere og nattevakter som står på hele døgnet for at du skal føle deg hjemme og ha det så bra som du kan ha det! 

Vi arrangerer mye forskjellig gjennom uka for dag- og internatelevene våre. Vi har aktiviteter i gymsal, treningsrom, spillkvelder, filmkvelder, bakekrig, fjelltu rer, leksekafé, møter, bibelgrupper og vi får ofte besøk av ungdom som ønsker å skape liv og god stemning. 

I den koselige kantina vår får du frokost, lunsj og kveldsmat, og enkelte dager kan du også få kjøpt middag. 

Vi ønsker at internatet skal være et trygt, godt og artig sted å bo! Og til oss er det verdt å flytte.

Årene hos oss gir venner for livet, og muligheter for fremtiden.

Måltider

Når du bor på internatet får du servert frokost kl 07.30 før du skal på skolen (og evt. smøre deg en matpakke for dagen). Det er også mulig å kjøpe seg kald eller varm lunsj i kantina, lunsjen starter klokka 11.30 hver dag.

På internatet er det eget internatkjøkken hvor du kan ordne deg middag eller annen mat utenom de inkluderte brødmåltidene. Du kan lese dagens aviser, ta en kopp kaffe eller te – eller bare slappe av på rommet etter skoletid (evt. gjøre lekser).

Kveldsmaten blir servert klokka 19.00. Dette måltidet serveres kun i ukedagene (unntatt fredag – men søndags kveld) og er inkludert i prisen (kr 4900.- pr mnd).
I helgene lager du alle måltider selv på internatkjøkkenet.

Utstyr du trenger

Alle internatrommene er utstyrt med seng/rammemadrass, skrivepult, bord og stol, i tillegg til klesskap. Du må selv ta med dyne, pute og sengetøy. 

På hvert internat er det tekjøkken med kjøleskap, komfyr, mikrobølgeovn og vannkoker. Du må selv ta med det du ønsker å bruke av servise og kjøkkenutstyr for øvrig.

På hvert internat er det også vaskerom, med vaskemaskin og tørketrommel. Hver elev må selv holde seg med vaskemiddel til å vaske klær. Vaskemiddel og utstyr til å vaske rom og fellesareal ordner skolen med.

Aktiviteter

Hver kveld er det muligheter for å være med på sosiale aktiviteter på internatet. Vi kan nevne leksekafe, med gratis vafler. Her kommer det lærere som kan hjelpe deg med de leksene du synes er vanskelige.

Videre har vi enten bibelgruppe eller et møte med sang, andakt og sosialt samvær. Dette er selvsagt frivillig. Noen kvelder er det filmkveld eller andre aktiviteter vi finner på. I tillegg kan elevene bruke gymsalen på ettermiddag / kveldstid.

Nærliggende fasiliteter

Skolen og internatet ligger sentralt på Finnsnes. Du finner blant annet følgende fritidstilbud i nærheten av skolen: to treningsstudioer, solarium, bowlinghall, bibliotek, kino, skianlegg, kjøpesenter, restauranter og kafeer – og selvfølgelig en fantastisk natur!

Velkommen til å bo på internatet! Ta gjerne kontakt med skolen dersom du har spørsmål.

Internatarbeider, miljølærer og miljøarbeider

Hver kveld og natt fra søndag til torsdag er det en internatarbeider på jobb. De er der for dere, og har ansvaret for at du har det bra på internatet. I tillegg kommer det 1-2 lærere (som kalles miljølærere) hver kveld som hjelper til med å arrangere ulike aktiviteter for internatelevene. 

I tillegg har vi miljøarbeider som er ansatt for å jobbe med miljøet, og skal være der for alle elevene. Miljøarbeideren er knyttet til elevene og det sosiale miljøet ved skolen, for eksempel når det arrangeres turer, hyggekvelder, volleyballturneringer, aktiviteter på internatet osv.