Om oss

Hvem er vi?

Nordborg Skoler eies av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Vi er en av 12 videregående skoler som drives av NLM. Vår videregående skole startet opp i 1960 og ungdomsskolen vår startet høsten 2013. Vi har med andre ord drevet skolen i mange år og vi er stolt av skolen vår. Bygningsmassen har blitt utviklet gjennom alle disse årene, og vi har et moderne skolebygg for vgs som vi tok i bruk fra 2019, og fra 2013 for ungdomsskolen. Nordborg har ca 150 elever på videregående og ca 75 elever på ungdomsskolen. Siden vi er av denne størrelsen betyr at det er lett å bli kjent med lærere og medelever.

Det er et mål for oss at alle elever skal bli sett og ivaretatt på best mulig måte. Vårt motto er ”Med tro på livet!”. Vi har tro på at hver enkelt elev har iboende evner og anlegg, og har mulighet til å lære og få seg en utdannelse. Vi ønsker å bidra med den beste undervisningen, og vi har dyktige lærere som er her for den enkelte elev.

Hva kan Nordborg tilby?

Vi tilbyr ungdomsskole med offentlig godkjent læreplan.

På videregående kan du få yrkesfaglig kompetanse (Vg1 Helse- og oppvekstfag. Vg2 Helsearbeiderfaget eller Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfaget) og Allmennfaglig påbygging (Vg3).

På Nordborg er det rom for tro, tvil, annen tro eller ingen tro. Det betyr at man ikke trenger å være kristen for å gå hos oss. Skolen er for alle! Vi ønsker likevel å fortelle til alle hvor unik hver enkelt er, ikke bare i menneskers øyne, men også i Guds øyne.

En kristen skole?

Mange lurer på hva som gjør Nordborg til en kristen skole. Grunnen til at Nordborg eksisterer er at vi er et religiøst alternativ til den offentlige skolen. Det er nemlig bare lov å starte en friskole hvis den er et religiøst eller pedagogisk alternativ.

Andakt og kristentrofag

Det elevene først og fremst merker som annerledes er at det er en 3-5 minutters andakt hver morgen. Denne foregår som regel i klasserommet, hvis vi ikke har besøk til skolen. I tillegg har alle elevene faget «Kristentro» to timer i uka, et eget fag som de offentlige skolene ikke har.

Besøk

Noen ganger får vi besøk av folk fra NLM, fra andre kristne kirker og organisasjoner, eller av elever fra bibelskolen Fjellheim i Tromsø. Noen av bibelskoleelevene får Nordborg som sin praksisplass, og bor her av og til som ekstra miljøarbeidere. Dette er alltid et populært innslag i miljøet. Noen ganger tar besøket form av konserter eller møter. Møtene er da frivillige og lagt til ettermiddagstid.

Vårt kristne grunnlag

Det at vi er en kristen skole vil si at vi er sterkt opptatt av at hver enkelt elev skal oppleve seg sett, tatt på alvor og elsket. Dette er viktig for oss fordi Guds kjærlighet er for alle som vil ha den, og Gud gjør ikke forskjell på folk. Dette skal skinne igjennom i undervisningen i alle fag.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle